SB UN nije izglasao ruski predlog: Ništa od nezavisne istrage diverzije na Severnom toku

Samo su Rusija, Kina i Brazil glasale za ruski nacrt rezolucije

27.03.2023. 21:59
  • Podeli:
gasovod pixabay-1666018020945.webp Foto: Pixabay

Rusija nije uspela danas da dobije saglasnost od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija za sprovođenje nezavisne istrage o eksplozijama na gasovodima Severni tok u Baltičkom moru koji povezuju Rusiju i Nemačku.

Samo su Rusija, Kina i Brazil glasale za ruski nacrt rezolucije, dok su preostalih 12 članica SB UN bile uzdržane, prenosi Rojters.

Za izglasavanje bilo koje rezolucije u SB UN potrebno je najmanje devet glasova članica SB UN bez veta Rusije, Kine, Francuske, Sjedinjenih Država ili Velike Britanije.

Podsetimo, u nacrtu rezolucije se upućivao predlog generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu da uspostavi nezavisnu međunarodnu komisiju da sprovede temljenu, transparentnu i nezavisnu istragu o svim aspektima sabotaže Severnog toka 1 i 2, uključujući i identifikovanje izvršioca sabotaže, finansijera, organizatora i njihovih saradnika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()