Šef Vagnera tvrdi: Rusi se povukli iz Bahmuta, ne prepuštajte Ukrajincima naše bokove

Prigožin, koji je i ranije optužio rusko Ministarstvo odbrane i vodeće generale da ne čine dovoljno da podrže njihove plaćenike, sada je zatražio od tog Ministarstva da 'učini sve da zaštiti bokove linije fronta' od napada ukrajinskih snaga

18.05.2023. 14:52
  • Podeli:
jevgenij prigozin  reuters-6454c49a1e705.webp Foto: Reuters

Osnivač ruske kompanije Vagner, čije paravojne plaćeničke jedinice ratuju u Ukrajini, Jevgenij Prigožin, optužio je regularnu rusku vojsku da se povukla 570 metara severno od Bahmuta i napustila bokove njihovih jedinica.

Jedinice Vagnera predvodile su napad na Bahmut u jednoj od najkrvavijih i najdužih bitaka rata u Ukrajini, koju Moskva i dalje naziva "specijalnom vojnom operacijom". U poslednjih nekoliko meseci, jedinice ruske vojske pružaju podršku Vagnerijancima u Bahmutu i ​​okolini.

Prigožin, koji je i ranije optužio rusko Ministarstvo odbrane i vodeće generale da ne čine dovoljno da podrže njihove plaćenike, zatražio je od Ministarstva odbrane da "učini sve da zaštiti bokove linije fronta" nakon, kako tvrdi, povlačenja jedinice ruske vojske, prenosi Index.hr.

"Nažalost, trupe ruskog Ministarstva odbrane povukle su se na 570 metara severno od Bahmuta i otvorile naše bokove", rekao je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na društvenim mrežama.

"Javno apelujem na rukovodstvo Ministarstva odbrane – jer niko ne čita moja pisma", rekao je Prigožin, a zatim se direktno obratio ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu i načelniku Generalštaba armije Valeriju Gerasimovu: "Molim vas, ne prepuštajte Ukrajincima naše bokove!"

Vagner tvrdi da je zauzeo veći deo uništenog grada, iako uz ogromne gubitke. Ukrajinska vojska, međutim, tvrdi da je poslednjih dana zauzela desetine kvadratnih kilometara oko Bahmuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()