Senat SAD otvara dvostranačku istragu o atentatu na Trampa

Tramp je povređen u pucnjavi u subotu u Batleru u Pensilvaniji

15.07.2024. 20:02
  • Podeli:
donald tramp, pokušaj ubistva donalda trampa - 13 jul 2024 - foto Reuters (14)-66932ad0375a1.webp Foto: Reuters

Predsedavajući Senata za unutrašnju bezbednost SAD Geri Piters saopštio je danas da Komitet otvara dvostranačku istragu o pokušaju ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Istakao je da se nada da će Komitet ''ubrzati“ proces i održati saslušanja pre nego što se Senat raspusti tokom pauze u avgustu, prenosi Rojters.

''Sprovešćemo istragu, dvostranačku istragu Komiteta za unutrašnju bezbednost kako bismo pogledali događaje koji su se desili i utvrdili da li je bilo kršenja bezbednosti“, rekao je Piters. 

Dodao je da je Komitet zahtevao detaljne brifinge za članove odbora.

Tramp je povređen u pucnjavi u subotu u Batleru u Pensilvaniji.

Kako je saopštila američka Tajna služba, naoružani napadač i najmanje jedan posetilac skupa su ubijeni, a još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene.

Federalni istražni biro saopštio je da je 20-godišnji Tomas Metju Kruks identifikovan kao osumnjičeni u pokušaju ubistva Trampa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()