Severna Koreja lansirala balističku raketu kratkog dometa

Severna Koreja je poslednji put lansirala raketu 13. aprila

15.06.2023. 14:40
  • Podeli:
Tan2023-04-1404481332_4 balistička raketa severna koreja Korean Central News AgencyKorea News Service via AP-64390321e324f.webp Foto: Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severna Koreja je u četvrtak lansirala neodređenu balističku raketu kratkog dometa iz oblasti severno od glavnog grada Pjongjanga, objavili su južnokorejski mediji, prenosi Anadolija.

Pozivajući se na vojsku Južne Koreje, "Yonhap News" sa sedištem u Seulu izvestio je da bi najnovije lansiranje, izvedeno s područja Sunana, moglo biti u znak protesta zbog nedavne serije velikih vežbi gađanja Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država koje su završene ove nedelje.

Ranije tog dana, portparol Ministarstva odbrane Severne Koreje izdao je saopštenje u kojem osuđuje, kako je rečeno, "provokativne i neodgovorne" vežbe.

Združeni generalštab Južne Koreje objavio je da su detektovali lansiranje, ali nisu dali više detalja.

Severna Koreja je poslednji put lansirala raketu 13. aprila.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()