Si Đinping izneo tri predloga za rešenje palestinskog pitanja

Moramo da zadržimo mirovne pregovore na pravom putu, rekao je kineski predsednik

14.06.2023. 15:30
  • Podeli:
Si Đinping_Foto Reuters (1)-640ecfba8d7c0.webp Foto: Reuters

Predsednik Kine Si Đinping je tokom sastanka sa predsednikom Palestinske uprave Mahmudom Abasom izneo tri predloga za rešavanje palestinskog pitanja, javila je Kineska centralna televizija CCTV.

On je rekao da bi, pre svega, fundamentalno rešenje palestinskog pitanja trebalo da bude zasnovano na formiranju nezavisne palestinske države sa punim suverenitetom i u granicama iz 1967. godine, sa Istočnim Jerusalimom kao prestonicom.

Si Đinping naveo je da je neophodno da se ispune potrebe palestinske ekonomije, kao i života Palestinaca, a da međunarodna zajednica treba da poveća pomoć Palestinskoj upravi za razvoj zemlje, uključujući u humanitarnoj sferi, preneo je TASS.

"Treće, moramo da zadržimo mirovne pregovore na pravom putu", dodao je kineski predsednik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()