Zar opet: Simpsonovi predvideli atentat na Donalda Trampa?

Ova serija je generalno poznata po čudnim predviđanjima događaja u stvarnom svetu

14.07.2024. 14:50
  • Podeli:
simpsonovi tramp profimedia-0305228545-6693c43dbb752.webp Foto: Profimedia

Nedavni pokušaj atentata na mitingu u Pensilvaniji u kojem je učestvovao bivši američki predsednik Donald Tramp izazvao je globalnu pažnju.

Prema rečima njegovog direktora komunikacija, Stivena Čeunga, Tramp je zadobio prostrelnu povredu desnog uha, ali je navodno u stabilnom stanju u lokalnoj medicinskoj ustanovi.

Usred široko rasprostranjene osude nasilja od strane svetskih lidera, korisnici društvenih mreža ne planiraju da se zaustave. Pored mnogobrojnih mimova i šaljivih slika nakon atentata na Trampa, mnogi korisnici na "X" objavili su poređenje sa navodnim predviđanjem iz dugotrajne animirane serije Simpsonovi, poznate po svojim čudnim predviđanjima događaja u stvarnom svetu.

Kontroverza je izbila kada je korisnik podelio slike iz epizode ​​Simpsonovih, što sugeriše da je emisija predvidela Trampov incident sa pucnjavom. Ovo je dovelo do lavina reakcija na mreži, pri čemu su neki izražavali nevericu, a drugi su koristili humor kako bi razgovarali o navodnom predviđanju.

Epizoda je podstakla diskusije o istoriji Simpsonovih davanja naizgled pronicljivih predviđanja, dodajući sloj intrige tekućem diskursu oko incidenta sa pucnjavom i njegovim dugoročnim posledicama.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()