Širi se sukob na Bliskom istoku: Razmena vatre Hezbolaha i Izraela na granici sa Libanom

U pograničnim sukobima do sada je poginulo 120 ljudi

10.12.2023. 15:24
  • Podeli:
selo aita al šaab, liban, izraelski napad - 21 nov 2023 - foto AP Photo Hussein Malla Tanjug-655c972b6b6d0.webp Foto: AP Photo/Hussein Malla/Tanjug

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je danas da je lansirala bespilotne letelice sa eksplozivima na izraelsku komandnu poziciju u blizini izraelsko-libanske granice, a u uzvratnoj vatri izraelski vazdušni udari pogodili su južni deo Libana.

Kako prenosi Rojters, udari bespilotnih letelica doveli su do težih povreda dvojice izraelskih vojnika, dok je više njih lakše povređeno od udisanja dima i gelera, a trenutno nema informacija da li je bilo žrtava sa libanske strane.

Izraelska vojska je saopštila da su "sumnjivi vazdušni ciljevi (projektili)" prešli iz Libana i da su dva presretnuta, kao i da su izraelski borbeni avioni izveli ''opsežnu seriju napada na terorističke ciljeve Hezbolaha na teritoriji Libana".

U sukobima Hezbolaha i Izraela na granici poginulo je do sada 120 ljudi, uključujući 85 boraca Hezbolaha i 16 civila, kao i sedam izraelskih vojnika i četiri civila.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()