Situacija eskalirala: Teške borbe na istoku Ukrajine

Ruske snage već dva dana zaredom napreduju u pravcu Kupjanska, dok su ukrajinske snage u defanzivi

16.07.2023. 17:11
  • Podeli:
Ukrajinska vojska_Donjeck_Foto Tanjug_AP Photo Libkos-64a5730b69e9c.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Libkos

Situacija na istoku Ukrajine je eskalirala, izjavila je danas zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar.

Ona je na Telegramu napisala da ruske snage već dva dana zaredom napreduju u pravcu Kupjanska, da su ukrajinske snage u defanzivi i da se vode teške borbe.

Na Bahmutskom pravcu, prema njenim rečima, ukrajinske trupe postepeno napreduju, posebno na južnom krilu, dok na severnom pokušavaju da zadrže zauzete položaje, a ruske trupe napadaju.

Maljar je navela da na Avdejevskom i Marinskom pravcu ruske snage nastavljaju ofanzivne operacije, a da ih ukrajinske trupe efikasno odbijaju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()