Slučaj Volš: U dokumentima suda Brajan opisan kao sociopata i emocionalno oštećen

Milanka Ljubičić, majka nestale Ane Volš, koja je nedavno bila u Beogradu, 25. decembra je dobila poruku od ćerke na osnovu koje je zaključila da je ona u velikom problemu

12.01.2023. 15:45
  • Podeli:
Brajan Volš_Brian Walshe_Foto Greg Derr_The Patriot Ledger via AP_Tanjug-63c015277ab8d.webp Foto: Greg Derr / The Patriot Ledger via AP / Tanjug

Brajan Volš, suprug nestale Beograđanke iz Masačusetsa Ane Volš, u izjavama datim pod zakletvom podnetim sudu tokom pravnog spora oko imovine njegovog oca, opisan je kao "sociopata" i "osoba koja nije od poverenja", pokazuju sudska dokumenta.

"Brajan nije samo sociopata, već i veoma ljuta i fizički nasilna osoba", napisao je u izjavi pod zakletvom doktor Fred Peskatore, koji je izjavio da je dugogodišnji prijatelj oca Brajana Volša, doktora Tomasa Volša, prenosi Si-En-En. 

Peksatore je u izjavi za javnost naveo da je Brajan ukrao novac od Tomasa i prevario ga za skoro milion dolara. On je opisao jedan incident tokom putovanja u inostranstvo kada je, kako je naveo, Brajan Volš pobesneo nakon što su ga stražari optužili da je pokušao da prokrijumčari antikvitete i pokušao direkom da ubije četvoricu ili petoricu stražara.

Otac nije želeo da ga sin nasledi

Prema dokumentima podnetim porodičnom sudu u Masačusetsu, doktor Tomas Volš, koji je više od decenije vodio odeljenje za neurologiju u Brigamu i ženskoj bolnici u Bostonu, preminuo je 2018. u Indiji, a njegov nećak Endru Volš je rekao da on nije želeo da Brajan Volš nasledi imanje. 

"Poslednja volja i testament mog ujaka potvrđuju ono što je godinama govorio mnogim ljudima da ne želi da njegov sin, Brajan, nasledi bilo šta od njegovog imanja", naveo je Endru Volš u predstavci podnetoj sudu.  

U testamentu sastavljenom 2016. godine, dr Volš je naveo da nije u kontaktu sa Brajanom, kojem nije ostavio ništa od imovine, pokazuju fotografije dokumenata koje su priložene  sudskim dokumentima.  

Brajan Volš je pokušao da ospori testament, ali bezuspešno, i podneo je izjavu o prigovorima u novembru 2019, tvrdeći da je on jedan od samo dva legalna naslednika očeve imovine.  

Tvrdio je i da je zdravlje njegovog oca bilo "veoma loše" kada je potpisao ono što je Brajan opisao kao sumnjivi testament, i sugerisao je da je moguće da je falsifikovan potpis njegovog oca na dokumentu. 

Tri izjave pod zakletvom, koje su podneli članovi porodice i prijatelji, pokazuju da je odnos oca i sina bio zategnut u godinama pre smrti dr Volša. 

U izjavi pod zakletvom Džefri Ornštajn navodi da Brajan nije osoba od poverenja i da je izjava pod zakletvom koju je Brajan dao zasnovana na lažima i lažnim predstavljanjima. On je naveo i da je Brajan bio dugogodišnji pacijent u psihijatrijskoj bolnici gde je dijagnostikovano da je on sociopata. 

'Zanemaren, nevoljen, emocionalno oštećen'

Volš je, prema pisanju bostonskih medija, rođen u porodici iz Masačusetsa koja je finansijski bila dobro situirana. Brajan je sin jedinac, odrastao sa majkom, koja je živela na povučen način. Otac je bio poznati neurohirurg iz Bostona koji je navodno provodio veći deo svog vremena "zabavljajući se sa pukim poznanicima".

Volšov psihijatar, koga mediji navode samo kao dr Titmana, je rekao da se Brajan osećao "zanemarenim, nevoljenim i emocionalno oštećenim, jer su ga "roditelji koristili kao piona u svom bračnom odnosu."

Tada je bio poslat u internat na Roud Ajlendu, nakon čega je upisao Univerzitet Karnegi Melon u Pitsburgu. Na drugoj godini njegovo mentalno zdravlje je nastavilo da se pogoršava, zato je napustio školu i prijavio se u centar Ostin Rigs, psihijatrijsku stacionarnu ustanovu za lečenje.

"Njegova depresija, anksioznost i bes doveli su do stanja nesposobnosti da funkcioniše. Tada je započeo dugu bitku da prevaziđe svoju mentalnu bolest", rekao je dr Titman.

U pismu koje je Ana Volš 2021. uputila sudu, ona je navela da je njen suprug bio duboko pogođen detinjstvom i odnosom sa roditeljima, da je bio "naučen je da laže i da se krije", kao i da su mu roditelji stalno govorili da je gubitnik i izgubljen slučaj, da nije trebalo da ga imaju, kao i da od sebe neće ništa napraviti u životu.

Zabrinuta majka Milanka

Anina majka Milanka Ljubičić je 25. decembra dobila poruku od ćerke u kojoj je pisalo: "Mama, molim te, dođi sutra". Na  osnovu toga je zaključila da njena ćerka ima neki veliki problem, preneo je Foks njuz digital.

Ana je, inače, u decembru bila u Beogradu, gde se videla sa svojim prijateljima. Ona je veoma aktivna na društvenim mrežama, na kojima je često delila svoje i fotografije sa decom.

S druge strane, Brajanova majka Dajana je 2021. izjavila da nema dobar odnos sa svojom snajom i da je moguće da su za to krive kulturološke razlike.

"Moj sin brine o meni i trudi se da budem srećna što viđam svoje unuke", rekla je Dajana Volš. Majka je tada hvalila svog sina, tvrdeći da je on glavni staratelj njihovo troje dece, pritom uopšte ne spominjući njihovu majku, odnosno svoju snaju.

Ana Volš je napisala da je Brajan u mnogim prilikama izražavao žaljenje zbog svojih ranijih postupaka. Tvrdila je da on bio "glava porodice i inspiracija svima sa kojima dolazi u kontakt".

Kako se rešiti tela žene od 52 kilograma?

Istražitelji koji tragaju za dokazima o nestanku Ane Volš pronašli su kese za smeće pune krvlju, sekiru, testeru, tepih i upotrebljena sredstva za čišćenje u blizini magacina u Pibodiju, u Masačustesu.

Ana Volš je nestala 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom Logan i odatle otputuje u Vašington, zbog posla. Suprug Brajan je njen nestanak prijavio tek tri dana kasnije.

On je u ponedeljak uhapšen zbog osnovane sumnje da je lagao istražitelje, za šta je negirao je krivicu. Određena mu je kaucija od pola miliona dolara.

Tužilaštvo je saopštilo da je u podrumu porodične kuće Volšovih, tokom proteklog vikenda, pronađen nož i krvave mrlje. Pojedini američki mediji su preneli potvrđene navode da je Brajan Volš na internetu pretraživao načine "kako se rešiti tela žene od 52 kilograma".

Nadzorne kamere u prodavnici Houm dipo, u Roklendu u Masačusetsu, 2. januara su snimile Brajana Volša do kupuje trake, selotejp, najlone, kofu i sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara.

Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosi narukvicu za praćenje, zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Zbog kršenja uslovne kazne, nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu gde Volšovi imaju i kuću.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()