Smrt Ebrahima Raisija: Otkrivena dva uzroka pada helikoptera bivšeg predsednika Irana

Agencija Fars se poziva na neimenovani bezbednosni izvor upoznat sa konačnim rezultatima istrage

21.08.2024. 17:43
  • Podeli:
ebrahim raisi, 19 maj 2024 - foto profimedia-664b1f7236b54.webp Foto: Profimedia

Helikopterska nesreća u kojoj je u maju ove godine poginuo iranski predsednik Ebrahim Raisi, tvrdi konzervativac, prouzrokovana je lošim vremenskim uslovima i nemogućnošću letelice da izdrži teret koji je nosila, prenela je danas iranska poluprivatna novinska agencija Fars, pozivajući se na neimenovani bezbednosni izvor upoznat sa konačnim rezultatima istrage.

U preliminarnom izveštaju iranske vojske o smrtonosnoj helikopterskoj nesreći u planinskoj oblasti blizu granice sa Azerbejdžanom objavljenom u maju, navodi se da do sada nisu pronađeni dokazi o ljudskoj grešci ili napadu na letelicu, prenosi Rojters.

"Istraga u vezi sa padom helikoptera ajatolaha Raisija je završena i utvrđeno je da je u pitanju bila nesreća", rekao je bezbednosni izvor agencije Fars.

Identifikovana su dva razloga nesreće: vremenski uslovi koji nisu bili pogodni i nepropisna težina tereta koji je letelica nosila što je dovelo do udara u planinu, dodao je izvor agencije Fars.

Istragom je ustanovljeno da je helikopter nosio dva putnika više od broja putnika propisanog bezbednosnim protokolom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()