Sneg napravio haos i u Škotskoj: U Glazgovu zatvoren aerodrom, temperature otišle u debeli minus

Velike snežne padavine i niske temperature pogodile su i druge evropske zemlje, uključujući Nemačku i Švajcarsku gde su otkazani letovi

02.12.2023. 12:37
  • Podeli:
sneg tanjug ap-656b16c2e0308.webp Foto: Tanjug/Ap/Peter Kneffe

Svi letovi otkazani su danas na aerodromu u Glazgovu, u Škotskoj, zbog velikog snega, upozorenja na sneg i led su na snazi širom Velike Britanije.

Očekuje se da će se velika hladnoća nastaviti u Britaniji tokom vikenda pošto su temperature tokom noći pale ispod nula stepeni, objavio je Skaj njuz.

Kako se navodi, zbog teških vremenskih uslova može doći i do otežanog drumskog i železničkog saobraćaja, a i nekoliko sportskih događaja je otkazano.

Meteorolozi su izdali za danas žuta upozorenja za severnu obalu i jugozapad Škotske, kao i za jugozapadnu i istočnu obalu Engleske.

Temperature su se preko noći u delovima Škotske spustile i do 10 stepeni ispod nule.

Velike snežne padavine i niske temperature pogodile su i druge evropske zemlje, uključujući Nemačku i Švajcarsku gde su otkazani letovi

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()