Šojgu: Ukrajina izgubila više od 20 hiljada vojnika, očajnički ubacuje nove snage

Ruski ministar odbrane imao je sastanak sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije

31.07.2023. 12:47
  • Podeli:
sergej-sojgu-anadolija.jpg Foto: Anadolija

Ruske snage vode aktivna dejstva u svim pravcima rata u Ukrajini, fokusirajući se na slabljenje borbenih sposobnosti neprijatelja, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije.

Ministar je primetio da Ukrajina očajnički ubacuje nove snage u jurišanje na ruske položaje, međutim, zahvaljujući dobro izgrađenoj odbrani, veštoj organizaciji paljbe, profesionalnim dejstvima, izdržljivosti i istrajnosti ruskih vojnika napredovanje protivnika nije dozvoljeno.

Šojgu je istakao da su Oružane snage Ukrajine izgubile u julu više od 20 hiljada vojnika.

"U proteklih mesec dana uspešnim dejstvima naših trupa gubici neprijatelja iznosili su 20.824 vojnika i 2.227 jedinica različitog naoružanja", precizirao je ministar.

Ruske snage su, takođe tokom jula uništile deset tenkova „leopard“, 11 američkih borbenih vozila pešadije „bredli“, 40 američkih artiljerijskih sistema M777, 50 samohodnih artiljerijskih oruđa iz Velike Britanije, SAD, Nemačke, Francuske i Poljske.

Šojgu je naglasio da zapadno oružje koje se isporučuje Kijevu ne vodi uspehu na bojnom polju, već samo produžava sukob.

On je dodao da su ruski vojnici oslobodili Kovaljovku i Sergejevku u krasnolimanskom pravcu, kao i železničku stanicu Molčanovka u kupjanskom pravcu.

Šojgu je istakao i da je u orehovskom pravcu sprečen veliki pokušaj ukrajinskih snaga da probiju rusku odbranu.

Ministar je napomenuo da su jedinice 810. brigade pomorske pešadije i 71. motorizovanog puka pokazale "čvrstinu i samopožrtvovanost".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()