'Srećan rođendan, predsedniče': Đenova već slavi Putinov rođendan

Ruski lider sutra puni 72 godine, a italijanski grad već je oblepljen plakatima sa četkitkama.

06.10.2024. 18:11
  • Podeli:
Vladimir Putin-65c5ce837746c.webp Foto: Gavriil Grigorov/Sputnik, Kremlin, Pool Photo via AP

NA ulicama italijanske Đenove osvanulo je na stotine plakata sa rođendanskom čestitkom predsedniku Rusije Vladimiru Putinu koji sutra puni 72 godine.

Na plakatima koji su oblepljeni širom grada prikazana je Putinova fotografija i natpis „Srećan rođendan, predsedniče“ na ruskom i italijanskom jeziku.

"Žao mi je što će se ova vest smatrati provokacijom, ali ovu poruku dele mnogi ItalijanI", rekao je za Sputnjik jedan od autora inicijative, novinar i osnivač Telegram kanala „Donbas Italija“ Vinćenco Loruso.

Kako je istakao, inicijativa je realizovana zajedno sa lokalnim društveno-političkim udruženjem „Kontronaracione“ (srp. kontranarativ) koje je postavilo letke u različitim delovima Đenove u blizini istorijskog centra grada.

Novinar je dodao da će u narednim danima biti pripremljena još jedna akcija „koja će takođe biti odraz stavova mnogih Italijana“.

Putin slavi rođendan 7. oktobra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()