Šta je to Benjamin Netanijahu izjavio u tv emisiji što je uznemirilo svet? Izrael se ne šali

Izrael je ove sedmice napao Rafu, gde je više od milion Palestinaca našlo utočište od sukoba

10.05.2024. 09:51
  • Podeli:
benjamin netanijahu reuters (2)-663dd1ce4c71d.webp Foto: Reuters

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da se nada prevazilaženju nesuglasica sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom kada je reč o ratu u Gazi, kao i da Izrael "nema izbora osim da uništi Hamas", uključujući i pripadnike te grupe u Rafi.

"Često smo se slagali, ali smo imali i nesuglasice. Bili smo u stanju da ih prevaziđemo. Nadam se da ćemo moći da ih prevaziđemo i sad, ali ćemo učiniti ono što moramo učinimo da bismo zaštitili našu zemlju", rekao je Netanijahu u intervjuu za emisiju "Dr Fil Prajmtajm", prenosi Tajms of Izrael.

Netanijahu je, govoreći o ratu u Gazi, ocenio da Izrael "nema izbora osim da uništi Hamas", uključujući i pripadnike te grupe u gradu Rafa. 

"Ako ih ne uništimo, ako ih ostavimo, oni će se vratiti. Izaći će iz tunela, preuzeće opet Gazu i uradiće ono što su obećali, uradiće 7. oktobar, ovaj ogromni masakr iznova, iznova i iznova", rekao je Netanijahu.

Emisija za koju je Netanijahu dao intervju je snimljena u sredu, pre nego što je Bajden upozorio da će obustaviti snabdevanje Izraela oružjem ako izraelska vojska izvrši veliku invaziju na Rafu.

Netanijahu je juče, odgovarajući na upozorenje SAD, izjavio da će Izrael "ako mora, stajati sam".

Izrael je ove sedmice napao Rafu, gde je više od milion Palestinaca našlo utočište od sukoba u drugim delovima Pojasa Gaze, a Tel Aviv je saopštio da je reč o "ograničenoj operaciji".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()