Šta voli da jede Vladimir Putin: Testiranje hrane, kefir i omiljena poslastica

Omiljena poslastica ruskog predsednika je - sladoled.

22.10.2022. 11:16
  • Podeli:
putin profimedia-0467541063-1666430168939.webp Foto: Profimedia

Šta jede jedan od najmoćnijih ljudi sveta, često je pitanje koje su mnogi postavljali jer ruskog predsednika Vladimira Putina malo ko je video za stolom.

Svaki svetski moćnik ima degustatora hrane te ga ima i Putin, ali ipak neki detalji iz njegovih prehrambenih navika dospeli su u javnost.

Bez obzira na mačo držanje i fotografije na konju bez majice, on svoj dan zaista počinje prilično ležerno. Na meniju obično bude veliki omlet ili činija kaše, sa prepeličjim jajima i čašom voćnog soka. Sastojci se takođe šalju sa imanja patrijarha Kirila, prenosi Nova S.

Baš kao i mi obični ljudi, Putin je ljubitelj kafe koju ispija ujutru, odmah posle doručka. Nakon toga on pliva dva sata, ide u teretanu i tek nakon toga gleda vesti.

Salata, biftek, kefir

Putin voli da jede zdravu hranu, uključujući paradajz, krastavce i zelenu salatu. Više voli ribu, iako mu je omiljeno meso ovčetina. Izbegava slatkiše. Putin takođe voli da jede biftek za doručak.

Tokom ostatka dana Putin voli da jede voće i pije kefir, ali  izbegava da jede popodne, a često i preskače večeru zbog zauzetosti. Takođe, kada je na putu, voli da isprobava domaća jela.

Putin ima veliku averziju prema alkoholu. Neki izveštaji tvrde da on pije samo na svečanim prijemima, što dokazuju i fotografije na kojima ispija pivo.

Sovjetska generacija Rusa obožava sladoled, uprkos temperaturama koje su često ispod nule.

U prošlosti je Putin častio rukovodioce sladoledom tokom javnih nastupa i čak ga je poklonio Siju Đinpingu. To je bio čin koji je doveo do pomame za razvojem ruskog sladoleda u Kini.

Dobar način da se razume šta bi Vladimir Putin mogao da jede u formalnijim prilikama jesu uvid u neki od menija sa prethodnih događaja i večera. 

Tokom ručka u „Podvorju“, restoranu u Sankt Peterburgu, za početak je pojeo riblju čorbu, zatim dimljenu jesetru sa limunom i puterom i nakon toga niz dezerata.

Na još jednoj večeri Putin je pojeo salatu od paradajza sa 50-godišnjim balzamiko sirćetom, rakove sa marmeladom od grožđa, kavijar, biftek i sladoled od jagoda.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()