Stanje u Gazi sve teže: Mlinovi za brašno uskoro bi mogli da obustave rad zbog nestašice goriva

Prošle nedelje Ujedinjene nacije su saopštile da su sve pekare prinuđene da se zatvore na području severne Gaze

14.11.2023. 20:24
  • Podeli:
izbeglički kamp džebalija, gaza, pojas gaze, izrael, palestinci - AP Photo Mahmoud Abo Salamah Tanjug-6553c94167745.webp Foto: AP Photo/Mahmoud Abo Salamah/Tanjug

Mlin za proizvodnju pšeničnog brašna Al Salam Mils u Gazi radi sa 25 odsto kapaciteta zbog nestašice struje i goriva, i mogao bi da uskoro potpuno prestane sa radom, izjavio je danas portparol Al Salam Milsa Abdulalim Avad.

''Ne znamo šta da radimo, ne možemo da proizvedemo dovoljno brašna za 2,2 miliona ljudi'', rekao je Avad i pozvao međunarodnu zajednicu i humanitarne organizacije da ''brzo intervenišu i pronađu rešenje'', prenosi Si-En-En.

Na video-snimku koji je objavio Si-En-En vide se na stotine ljudi kako stoje ispred mlina u nadi da će dobiti brašno, a mnogi od njih plaču i vrište u očaju.

Avad tvrdi da je oko 90 odsto pekara u Gazi sada zatvoreno zbog vazdušnih napada.

Al Salam Mils je jedini od pet mlinova koji još uvek rade u južnoj Gazi, a pre početka rata između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, taj mlin je mogao da prerađuje 480 tona pšenice dnevno ili 300 tona brašna, dodao je Avad, objašnjavajući da su sada ograničeni na 75 tona dnevno.

Prošle nedelje Ujedinjene nacije su saopštile da su sve pekare prinuđene da se zatvore na području severne Gaze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()