Starice puštene na slobodu: Hamas pustio još dva izraelska taoca

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da je pomogao da se olakša oslobađanja talaca

24.10.2023. 08:22
  • Podeli:
izrael taoci reutersž-6537626d972e7.webp Foto: Reuters

Izrael je potvrdio da su oslobođena dva taoca iz zarobljeništva Hamasa, ali je naveo da nije učestvovao u tom procesu, preneli su izraelski mediji. 

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da je pomogao da se olakša oslobađanja talaca i da je omogućio njihov transport iz Gaze, prenosi Bi-Bi-Si. 

Kako navodi "Tajms of Izrael", oslobođene su dve žene - Nurit Kuper (79) i Jahved Lifšic (85).

Izraelski Kanal 12 je naveo da su porodice Kuper i Lifšic obaveštene o njihovom puštanju iz zarobljeništva Hamasa.

Obe žene su otete iz domova u kibucu Nir Oz, ali su njihovi supruzi ostali u Gazi.

Portparol militantnog krila palestinskog Hamasa Al Kasam, Abu Ubaidar rekao je da su, uz posredovanje Egipta i Katara, puštena dva zarobljenika iz Pojasa Gaze.

"Oslobodili smo dva zarobljenika, Nurit Kuper i Jahved Lifšic iz humanitarnih i medicinskih razloga", rekao je Ubaida, prenosi palestinska TV Al Aksa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()