Stoltenberg: Niko ne zna kada će se rat u Ukrajini završiti

On je naveo da će, ako Ukrajina prestane da se bori - "prestati da postoji“

17.09.2023. 08:46
  • Podeli:
Jens Stoltenberg_REUTERS-1669023611692.webp Foto: Reuters

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da će Ukrajina pre ili kasnije pristupiti Alijansi, ali nije precizirao kada.

"Nema sumnje da će Ukrajina završiti u NATO-u“, rekao je on u intervjuu medijskoj kući Funke.

Stoltenberg je istakao da "niko ne zna" kada će se borbe u Ukrajini završiti.

"Većina ratova traje duže nego što se očekivalo na samom početku. Prema tome, moramo biti spremni za dug rat u Ukrajini. Svi želimo brz mir", dodao je generalni sekretar NATO-a.

On je takođe naveo da će, prema njegovom mišljenju, ako Ukrajina prestane da se bori - "prestati da postoji“. A ako Rusija prekine neprijateljstva, onda će biti mira, smatra Stoltenberg.

"Kada se ovaj rat završi biće nam potrebne bezbednosne garancije za Ukrajinu. U suprotnom, istorija se može ponoviti", tvrdi on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()