Stoltenberg stigao u posetu Kijevu: Još nije kasno da Ukrajina pobedi

Stoltenberg je u Kijev stigao vozom, a tokom putovanja razgovarao je sa novinarima kojima je priznao da zemlje NATO-a nisu ispunile svoje obaveze prema Ukrajini

29.04.2024. 15:55
  • Podeli:
stoltenberg zelenski-662fa6030a4af.webp Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Generalni sekretar Natoa Jens Stoltenberg stigao je u nenajavljenu posetu Ukrajini gde se sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim u Kijevu, prenose Novosti.

Stoltenberg je u Kijev stigao vozom, a tokom putovanja razgovarao je sa novinarima kojima je priznao da zemlje NATO-a nisu ispunile svoje obaveze prema Ukrajini.

Podsetio je na sporazum o novoj vojnoj pomoći Sjedinjenih Država i naveo da se i on "razvukao šest meseci", kao i na probleme sa slanjem projektila iz Evrope.

Međutim, kako je naveo, sada će se situacija promeniti.

"Još nije kasno da Ukrajina pobedi. Ali zato je toliko važno da saveznici iz Natoa sada zaista urade ono što smo obećali i da te obaveze pretvorimo u realne isporuke oružja i municije. Sada sam uveren da će se to i desiti", naglasio je Stoltenberg.

Na konferenciji za štampu sa ukrajinskim liderom, Stoltenberg je istakao da se Ukrajina nalazi na putu za članstvo u Nato, ali da ne očekuje da će se to pitanje rešiti na samitu koji ć biti održan na leto.

Stoltenberg je priznao da su sistemi PVO i municija, koji su obećani Kijevu, nedovoljni.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()