Stravična nesreća dan po završetku raspusta: Dvanaest učenika i vozač poginuli u udesu minibusa

Nesreća se dogodila dan pošto su škole ponovo otvorene posle zimskog raspusta

10.07.2024. 21:46
  • Podeli:
južna afrika, 31 maj 2023 - južnoafrička hitna pomoć - profimedia-0780499954-668ee404a558c.webp Foto: Profimedia

Dvanaest učenika osnovne škole i vozač poginuli su danas u Južnoj Africi kada se minibus u kojem su bili prevrnuo i zapalio na putu u gradu Merafongu u provinciji Gauteng, a sedmoro dece je povređeno, saopštili su zvaničnici. 

Nesreća se dogodila dan pošto su škole ponovo otvorene posle zimskog raspusta, preneo je AP.  

Mali kamion udario je u zadnji deo minibusa koji je prevozio decu nakon čega se prevrnuo i zapalio. 

Hiljade učenika u Gautengu oslanjaju se na privatne minibuseve za prevoz do škola širom najnaseljenije južnoafričke provincije. 

Mnogi drugi se oslanjaju na javni prevoz, uključujući opštinske autobuse i taksije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()