Stravične scene u Kini: U eksploziji u rudniku uglja poginulo 11 rudara

Ukupno 90 rudara nalazilo se u oknu u trenutku eksplozije

22.08.2023. 15:40
  • Podeli:
rudnik_pixabay-1664289931889.webp Foto: Pixabay

Najmanje 11 ljudi poginulo je u eksploziji u rudniku uglja u blizini grada Janan, u planinskoj provinciji Šanksi na severu zemlje, saopštile su kineske vlasti.

Ukupno 90 rudara nalazilo se u oknu u trenutku eksplozije, koja je najsmrtonosnija nesreća u nekom rudniku nakon urušavanja otvorenog rudnika u severnom regionu Unutrašnje Mongolije, kada je poginulo više od 50 ljudi, prenosi AP.

Agencija navodi da, iako Kina sve više ulaže u proizvodnju energije iz snage vetra i sunca i dalje je u velikoj meri zavisna od uglja, i ostaje najveći svetski proizvođač i potrošač izvora goriva.

Uprkos ovakvim incidentima visokog profila, ukupan broj nesreća u industriji opao je za 27 odsto u 2022. godini, kada je veći deo kineske privrede bio zatvoren u skladu sa ''poliitkom nulta kovida'', prema Ministarstvu za vanredne situacije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()