Sukobi policije i demonstranata u Parizu nakon ubistva Kurda

Pariski tužilac je saopštio da su tri osobe preminule u pucnjavi, tri osobe su u bolnici od kojih je jedna u kritičnom stanju. Napadač je takođe ranjen u lice, tokom hapšenja.

24.12.2022. 10:41
  • Podeli:
pariz demonstracije reuters (2)-63a6c8c3c51c3.webp Foto: Reuters

Francuska policija upotrebila je u petak suzavac u sukobima sa uznemirenim demonstrantima ispred Kurdskog kulturnog centra u srcu Pariza, gde je napada prethodno ubio tri i ranio četiri osobe u napadu sa mogućim rasističkim motivima.

Ubijene tri osobe, tri ranjene

Sve tri osobe ubijene u Kurdskom kulturnom centru Ahmet-Kaja i blizu njega su Kurdi, potvrdio je CNN-u advokat Centra.

Osumnjičeni napadač, 69-godišnji Francuz sa velikim kriminalnim dosijeom, je uhapšen.

On nije bio deo nijedne ekstremno desničarske grupe koju je nadgledala policija, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen novinarima na mestu napada.

"On (osumnjičeni) je očigledno želeo da napadne strance", rekao je Darmanen i dodao da se za sada ne zna da li je napad bio posebno usmeren na Kurde.

Policija upotrebila suzavac

Sukobi sa desetinama demonstranata, uglavnom pripadnika kurdske dijaspore, izbili su tokom Darmanenove posete mestu napada.

Pariski tužilac je saopštio da su tri osobe preminule u pucnjavi, tri osobe su u bolnici od kojih je jedna u kritičnom stanju. Napadač je takođe ranjen u lice, tokom hapšenja.

Tužioci za borbu protiv terorizma u kontaktu su sa istražiteljima, ali nisu pronašli nikakve naznake terorističkog motiva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()