Šumski požari haraju Turskom, vatra stigla do letovališta Bodrum

Tokom požara došlo je do eksplozija manjih razmera u transformatorima u okolini.

01.08.2023. 08:32
  • Podeli:
požar turska twitter @turkey-64c8a6f33064b.webp Foto: Twitter@Turkey

Šumski požari izbili su večeras u Manisi i Mugli u okrugu Menteše, u Turskoj, a intervencijom vatrogasnih timova za kratko vreme su stavljeni pod kontrolu.

Lokalizovan je požar makije u Bodrumu, dok ekipe gase požar u Somi koji je izbio oko 17.30 časova po lokalnom vremenu, prenosi turska NTV.  

Istraga koja je pokrenuta radi utvrđivanja uzroka šumskog požara u Mentešeu usmerena je na mogućnost sabotaže.

Požar je, kako prenosi turska TV, izbio u šumskom području u blizini naselja na lokaciji Kızıldag u Mugli, nakon čega su timovi regionalne direkcije za šumarstvo i gradske opštine Mugla, kao i avioni, poslati u taj region.

Kako navodi NTV, policijski timovi su se u okviru istrage koju je pokrenulo Glavno javno tužilaštvo Mugla radi utvrđivanja uzroka požara fokusirali na mogućnost sabotaže.

Nakon što je prijavljen dim koji se diže iz žbunja i travnate površine u Bodrumu, na lokaciju je upućeno dva aviona i tri helikoptera za gašenje požara koji je imao tendenciju da se širi pod dejstvom vetra.  

Tokom požara došlo je do eksplozija manjih razmera u transformatorima u okolini. 

Kako je saopšteno, oštećeno oko pet hektara zemljišta u požaru koji je stavljen pod kontrolu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()