Sunak i Meloni se dogovorili o saradnji na sprečavanju ilegalnih migracija

'Inovativno partnerstvo' duž migracionih ruta

02.02.2024. 15:24
  • Podeli:
meloni sunak tanjug ap-65bcfaf8779d8.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Britanski premijer Riši Sunak i premijerka Italije Đorđa Meloni složili su se da nastave da rade na ilegalnim migracijama, tako što će razviti "inovativno partnerstvo" duž migracionih ruta, saopšteno je danas iz kabineta premijera Velike Britanije.

Meloni i Sunak su kao prioritet odredili smanjenje priliva ilegalnih migranata u njihove države, a u današnjem razgovoru su diskutovali o saradnji u borbi protiv krijumčarskih bandi, kao i ilegalnih dolazaka, preneo je Rojters.

Meloni se dogovorila sa Albanijom da se u toj zemlji izgrade prihvatni centri, dok Sunak želi da pošalje tražioce azila natrag u Ruandu.

"Premijer Sunak je obavešten o usvajanju italijansko-albanskog sporazuma, a lideri su se složili da nastave da rade zajedno kako bi razvili inovativna partnerstva širom Evrope sa zemljama u kojima se nalaze migrantske rute", saopšteno je iz Sunakove kancelarije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()