Mozak vojnih operacija protiv Rusije: Otrovana supruga šefa ukrajinske Vojne obaveštajne službe

Služba GUR, na čijem je čelu Kirilo Budanov, značajno je uključena u tajne operacije koje Kijev vodi protiv Moskve.

28.11.2023. 13:32
  • Podeli:
Kirilo Budanov_MinistarstvoOdbraneUkrajine-63e0b7e2dc26e.webp Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

 Supruga šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe (GUR) Kirila Budanova, Marija Budanova, otrovana je teškim metalima, prenelo je danas više ukrajinskih medija, pozivajući se na neimenovane obaveštajne izbore.

Ukrajinska ''Pravda'' navela je da su otrovi najverovatnije bili u njenim obrocima, pošto je i nekoliko drugih članova osoblja GUR-a bilo otrovano.

Rojters navodi da još nema nikakvih naznaka o tome ko stoji iza trovanja, niti je razjašnjeno kako je ono izvedeno, ali ako se potvrdi kao namerno, trovanje bi predstavljalo najozbiljniji napad na člana porodice nekog od istaknutih članova ukrajinskog vojnog rukovodsta od početka rata Ukrajine i Rusije 2022.

Služba GUR, na čijem je čelu Kirilo Budanov, značajno je uključena u tajne operacije koje Kijev vodi protiv Moskve.

U Ukrajini je prikazan kao zakulisni mozak vojnih operacija protiv Rusije, dok je, kako navodi britanska aencija, u Rusiji ''omražena figura''.

Ruski mediji ranije su javili da je sud u Moskvi u aprilu Budanova u odsustvu optužio za terorizam, a on je rekao da će ''nastaviti da ubija Ruse bilo gde na svetu do potpune pobede Ukrajine''.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()