Suspenzija blokade ukrajinske granice: Poljske kamiondžije se dogovorile sa vladom

"Ovo nije kraj, već suspenzija protesta, složili smo se na izvesnim uslovima i daćemo novoj vladi neko vreme za rad"

16.01.2024. 16:21
  • Podeli:
poljsko-ukrajinska granica, prevoznici čekaju da uđu u ukrajinu, 23 dec 2023 - profimedia-658ada5c5d262.webp Foto: Profimedia

Poljske kamiondžije koje od novembra blokiraju neke granične prelaze sa Ukrajinom su postigle dogovor sa vladom u Varšavi i sutra će obustaviti protest, saopštili su danas organizatori demonstracija.

"Ovo nije kraj, već suspenzija protesta, složili smo se na izvesnim uslovima i daćemo novoj vladi neko vreme za rad", rekao je predstavnik poljskog Komiteta za zaštitu prevoznika i poslodavaca u transportu Tomaš Borkovski, prenosi Rojters.

Poljski vozači su tražili da Evropska unija ponovo uvede pravila po kojima je ukrajinskim kompanijama potrebna dozvola za rad u EU.

Poljoprivrednici iz Poljske su ranije ovog meseca okončali protest na poljsko-ukrajinskom graničnom prelazu Medika nakon što je vlada u Varšavi pristala na njihove zahteve, podseća britanska agencija.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()