Svetska centralna kuhinja: Sedam naših radnika ubijeno u napadu u Gazi, obustavljamo rad

Izraelska vojska je saopštila da "sprovodi dubinsko ispitivanje na najvišim nivoima kako bi razumela okolnosti ovog tragičnog incidenta"

02.04.2024. 08:48
  • Podeli:
svetska centralna kuhinja, pogođeno vozilo WCK - 2 april 2024 - profimedia-660baa2b23a20.webp Foto: Profimedia

Humanitarna organizacija Svetska centralna kuhinja (WCK) saopštila je da je sedam njenih radnika ubijeno u napadu na njihovo vozilo u centralnoj Gazi kasno sinoć, nakon što su pomogli u isporuci hrane i drugih zaliha u severnu Gazu koji su stigli nekoliko sati ranije.

Organizacija u saopštenju navodi da je njeno osoblje "putovalo u nekonfliktnu zonu u dva oklopna automobila označena logotipom WCK", prenosi Tajms of Izrael.

Izvršna direktorka ove organizacije Erin Gor izjavila je da "ovo nije samo napad na WCK, već napad na humanitarne organizacije koje se pojavljuju u strašnim situacijama gde se hrana koristi kao oružje".

IDF je saopštila da "sprovodi dubinsko ispitivanje na najvišim nivoima kako bi razumela okolnosti ovog tragičnog incidenta", ali nije rekla da li je odgovorna za napad, navodi Tajms of Izrael.

Prethodno su palestinski zdravstveni zvaničnici u Pojasu Gaze saopštili da su poginuli četiri strana himanitarna radnika i njihov vozač Palestinac, a mediji su preneli da su poginuli humanitarni radnici iz Australije, Velike Britanije, SAD, Kanade i Palestine.

Nedugo potom WCK je saopštila da obustavlja rad u Gazi posle napada u kojem je ubijeno sedam njenih radnika.

"WCK odmah obustavlja svoje operacije u regionu. Uskoro ćemo donositi odluke o našem budućem radu", navela je izvršni direktor WCK Erin Gor, prensoi Tajms of Izrael.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()