Svi republikanski guvereneri dali podršku Abotu: Zatvaranje granice sa Meksikom sve izvesnije?

Bela kuća je prethodno naložila Abotu da povuče Nacionalnu gardu sa granice

29.01.2024. 14:59
  • Podeli:
teksas granica reuters-65b53a721c19d.webp Foto: Reuters

Do sada je 25 američkih saveznih država, kojima rukovode guverneri republikanci, dalo podršku Teksasu i guverneru Gregu Abotu da zatvori granicu prema Meksiku i spreči masovan upad na hiljade imigranata.

Bela kuća je prethodno naložila Abotu da povuče Nacionalnu gardu sa granice, da ne blokira ulazak imigranata i da vrati na granice agente federalne pograničke službe kojima upravlja Vašington.

Abot je odbio taj nalog, a podrška koju dobija sve je veća - faktički više od pola SAD usprotivilo se imigrantskoj politici Džozefa Bajdena.

Kako prenose agencije, 12 saveznih država poslalo je pripadnike svoje Nacionalne garde u Teksas da podrže tamošnje vlasti u borbi protiv ilegalnih imigranata. Prvo su stigli "gardisti" iz Montane.

Novi udarac Bajdenu i Beloj kući zadao je Sindikat zaposlenih u pograničnoj službi SAD, koji je stao na stranu Teksasa.

Sindikat je naveo da Bela kuća čini državnu granicu - nebezbednom.

"Za žaljenje je što sadašnja administracija nastavlja da čini sve što može da ometa bezbednost naše granice" - ističe Sindikat.

Abotov kabinet objavio je da su vlasti Teksasa tokom nekoliko godina poslale više od 102.000 ilegalnih migranata u druge delove SAD.

Osim toga, vlasti u Teksasu uspele su da samostalno zaplene više od 454 miliona smrtonosnih doza droge fentanila i zadrže skoro pola miliona ilegalnih imigranata na granici. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()