Tadžikistan naložio svojim državljanima da privremeno ne putuju u Rusiju

Iz ministarstva nisu naveli razlog zbog čega je izdata preporuka da se ne ide u Rusiju

27.04.2024. 21:54
  • Podeli:
rusija_anadolija2-63e0cfc7004f7.webp Foto: Anadolija

Ministarstvo spoljnih poslova Tadžikistana dalo je hitnu preporuku građanima te zemlje da se privremeno uzdrže od putovanja na rusku teritoriju, rečeno je RIA Novostima u odeljenju za informisanje Ministarstva spoljnih poslova iz Dušanbea.

"Ministarstvo spoljnih poslova Tadžikistana daje hitnu preporuku građanima da se privremeno uzdrže od putovanja na teritoriju Rusije svim vrstama transporta, osim ako je to apsolutno neophodno", rekao je sagovornik agencije.

Iz ministarstva nisu naveli razlog zbog čega je izdata preporuka da se ne ide u Rusiju.

Basmanski sud u Moskvi uhapsio je Džumohona Kurbonova, dvanaestog optuženog u slučaju terorističkog napada u moskovskom Krokus siti holu 22. marta, kada je ubijeno više od 130 ljudi.

Kurbonov je, nezvanično, radio u Rusiji, a rodom je iz Tadžikistana.

Do sada je uhapšeno 12 osumnjičenih, među kojima su četiri državljana Tadžikistana, koji su, prema ruskom Istražnom komitetu, bili direktni izvršioci terorističkog napada.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()