Teroristički napad na srednju školu u Ugandi: Ubijeno 25 ljudi, potera za napadačima

Policija nije saopštila da li među žrtvama ima školske dece

17.06.2023. 08:55
  • Podeli:
uganda_stampedo_anadolija 1-63b17bf388650.webp Foto: Anadolija

Teroristi povezani sa Islamskom državom ubili su 25 ljudi u napadu na školu u zapadnoj Ugandi kod granice sa Demokratskom Republikom Kongo, saopštila je tamošnja policija. Vojska je u poteri za napadačima.

Pripadnici Savezničkih demokratskih snaga (ADF), militantne grupe sa sedištem u istočnom Kongu, koja je povezana sa terorističkom organizacijom Islamska država, napali su u petak uveče srednju školu Lubirira u Mpondveu, zapalili internat i izvršili pljačku, saopštila je ugandska policija.

"Do sada je 25 tela izvučeno iz škole i prebačeno u bolnicu Bvera. Zbrinuto je, takođe, osam povređenih, koje su i dalje u kritičnom stanju u bolnici Bvera", navela je ugandska policija na Tviteru, prenosi Rojters.

Policija ipak nije saopštila da li među žrtvama ima školske dece.

Vojska je krenula u poteru za napadačima koji su pobegli prema Nacionalnom parku Virunga u Demokratskoj Republici Kongo, dodala je policija.

ADF je u aprilu napao selo u istočnoj Demokratskoj Republici Kongo i ubio najmanje 20 ljudi. Uganda je poslala trupe u Kongo da pomognu u borbi protiv ADF-a, podseća britanska agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()