Teška nesreća u rudniku u Peruu: Poginulo najmanje 27 rudara

U rudniku je izbio požar

07.05.2023. 21:43
  • Podeli:
rudnik_australija_federalna.ba 1-63ede464e75f9.webp Foto: Federalna.ba

Najmanje 27 ljudi poginulo je u požaru u rudniku zlata u Peruu, u najvećoj rudarskoj nesreći u ovoj zemlji u poslednjih nekoliko decenija.

Zvaničnici su rekli da su dve osobe spasene iz požara, ali se ne očekuje da će biti pronađeno još preživelih, prenio je Bi-Bi-Si.

Smatra se da je kratki spoj izazvao požar u rudniku La Esperanca u regionu Arekipa.

Oko 30 specijalista uputilo se na lice mesta da bi obezbedili rudnik prije nego što počne akcija izvlačenja tela, javljaju lokalni mediji.

Veruje se da su rudari u trenutku izbijanja požara radili na dubini od najmanje 80 do 100 metara ispod površine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()