Teške optužbe izraelskog šefa diplomatije: 'UN postao antisemitsko i antiizraelsko telo'

Kac je otpužio UN da pod vođstvom Gutereša skrivaju i podstiču teror

23.03.2024. 16:32
  • Podeli:
israel kac katz AP PhotoBebeto Matthews via tanjug-65fef5c77fc90.webp Foto: AP PhotoBebeto Matthews via Tanjug

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac objavio je danas na svom Iks nalogu da su Ujedinjene nacije pod vođstvom Antonija Gutereša "postale antisemitsko i antiizraelsko telo koje skriva i podstiče teror".

"Generalni sekretar UN Antonio Gutereš stajao je danas na egipatskoj strani prelaza Rafa i okrivio Izrael za humanitarnu situaciju u Gazi, ne osuđujući ni na koji način teroriste Hamasa i Islamske države (ID) koji pljačkaju humanitarnu pomoć. On nije osudio ni UNRVA zbog saradnje sa teroristima i nije pozvao na trenutno, bezuslovno oslobađanje svih izraelskih talaca", objavio Kac na svom Iks nalogu, prenosi Džeruzalem Post.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš boravi danas u poseti graničnom području između Egipta i Pojasa Gaze odakle je ponovo pozvao na prekid vatre u palestinskoj enklavi, preneo je ranije Rojters.

Gutereš je danas stigao u Al Ariš na severu Sinaja u Egiptu, gde se nalazi veliki deo isporučene i uskladištene međunarodne pomoći za Gazu.

Očekuje se da Gutereš poseti i bolnicu u Al Ariša gde se leče Palestinci evakuisani iz Pojasa Gaze, kao i da razgovara sa radnicima UN na egipatskoj strani prelaza Rafa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()