Tramp: Ako budem ponovo izabran, zaustavio bih rat u Urajini za jedan dan

Tramp je u intervjuu za Foks njuz istakao da je imao 'veoma dobre odnose' i sa Zelenskim i sa Putinom što bi mu pomoglo da okonča sukob u roku od jednog dana

16.07.2023. 19:47
  • Podeli:
Donald_Trump_0909_foto_Reuters.jpg Foto: Foto: Reuters

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, govoreći o tome kako će okončati sukob u Ukrajini ako bude izabran za šefa države, rekao je da namerava da kaže "dosta" Volodimiru Zelenskom.

Rekao bih Zelenskom: "Dosta, morate da se dogovorite", rekao je on u intervjuu za Foks njuz.

Tramp je istakao da je imao "veoma dobre odnose" i sa Zelenskim i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da bi mogao da okonča sukob u roku od jednog dana.

Bivši američki predsednik je dodao da će Putina upozoriti i na spremnost SAD da Ukrajini pruže još veću pomoć ukoliko Moskva ne bude spremna da završi specijalnu vojnu operaciju.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou, prenela je agencija RIA Novosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()