Tramp povukao neočekivan potez: Pre predaje u zatvoru u Džordžiji smenio svog glavnog advokata

Novi advokat je zvanično obavestio kako namerava da zastupa Trampa u daljnjem procesu

24.08.2023. 16:05
  • Podeli:
tramp reuters-648957a429f3d.webp Foto: Reuters

Nakon što se nekoliko njegovih bliskih saradnika već predalo u zatvoru u Džordžiji, to namerava da učini i sam bivši američki predsednik Donald Tramp. Pre predaje uradio je manje očekivan potez, naime, smenio je svog glavnog advokata koji ga zastupa, prenosi CNN reči svog izvora koji je upućen u ceo slučaj.

'Najbolji advokat u Atlanti'

Stiven Sadu je tako zamenio Dru Findlinga koji je dosad bio advokat koji je vodio Trampovu odbranu. Sadu, advokat iz Atlante, prema navodima medija sam sebe na svom sajtu opisuje kao "specijalnog savetnika  za bele kragne i odbranu visokog profila".

Kako tvrdi izbori, do smene nije došlo zato što je Findling loše zatupao optuženog Trampa već zato što je njegov zamenik najbolji advokat u toj saveznoj američkoj državi.

Očekuje se da će Trampova advokatica iz Džordžije, Dženifer Litl, ostati u pravnom timu i sarađivati sa Saduom.

"Angažovan sam da zastupam predsednika Trampa u postupku koju je pokrenut protiv njega u okrugu Fulton u Džordžiji. Predsednik nikada nije trebalo da bude optužen. On je nevin po svim tačkama optužnice koja je podignuta protiv njega. Očekujemo da će slučaj biti odbačen ili, ako je potrebno, nadam se nepristrasnoj, otvorenoj poroti koja će predsednika proglasiti nevinim", naveo je Sadu u svom saopštenju.

Tramp pristao na kauciju

Trampovo saslušanje će verovatno biti brzo završeno jer su bivši predsednik i njegovi advokati prethodno pregovarali o garancijama i Tramp je pristao na kauciju od 200.000 dolara i druge uslove, uključujući nekorišćenje društvenih medija za ciljanje ko-optuženih i svedoka u slučaju.

U optužnici na 98 stranica podignutoj u Džordžiji, koja je obelodanjena prošle nedelje, Tramp i još 18 njegovih saradnika optuženi su za ukupno 41 krivično delo povezano sa pokušajima da se preokrene Trampov poraz na predsedničkim izborima 2020. godne.

Tramp je optužnicu opisao kao politički motivisan pokušaj da se njegova kampanja za reizbor u Belu kuću izbaci iz koloseka.

"Idem u četvrtak u Atlantu u Džordžiji da me uhapse", rekao je Tramp u utorak i odbacio sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Na listi navodnih saučesnika nalaze se, između ostalih bivši Trampov advokat Rudi Đulijani, bivši šef kabineta Bele kuće Mark Medouz, kao i bivši advokat Bele kuće Džon Istman, preneo je ranije Rojters.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()