Tramp pozvao pristalice da nadziru izbore u državama pod kontrolom demokrata

Izbori u SAD se održavaju narednog novembra

03.12.2023. 11:09
  • Podeli:
Donald Tramp_Trump_Foto Tanjug_AP Photo_Evan Vucci-6483200587dcc.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Evan Vucci

Donald Tramp, favorit za republikansku predsedničku nominaciju, pozvao je svoje pristalice da se upute u Filadelfiju i još dva grada kojima upravljaju demokrate i da "nadziru i paze na izborni proces" 2024. godine.

On je ponovio svoje neosnovane tvrdnje o rasprostranjenoj izbornoj prevari tokom predsedničkih izbora 2020. godine.

Govoreći na dva događaja u Ajovi u subotu, Tramp je takođe pokušao da se suprotstavi rastućoj zabrinutosti među demokratama i nekim republikancima da bi njegov potencijalni povratak u Belu kuću predstavljao pretnju demokratiji.

Iako se suočava sa krivičnim prijavama zbog pokušaja da preokrene poraz na predsedničkim izborima 2020. godine, Tramp nastoji da prikaže aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena kao opasnog autokratu, nazivajući ga komunistom, fašistom i tiraninom.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()