Tramp zatražio od Kamale Haris da uradi test mentalne agilnosti

Tramp ima 78, a Haris 59 godina

14.10.2024. 18:24
  • Podeli:
kamala haris, donald tramp, 31 jul, 7 avg 2024 - foto AP Photo Charles Rex Arbogast Tanjug-66b5cb5e3fff4.webp Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast/Tanjug

Bivši američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp zahtražio je da potpredsednica SAD i demokratski predsednički kandidat Kamala Haris uradi test mentalne agilnosti kako bi dokazala da je sposobna da obavlja funkciju predsednika.

Tramp je to zatražio u nedelju uveče na svojoj društvenoj mreži Truth Social, mesec dana nakon što je navodno nazvao Haris "retardiranom" na republikanskoj akciji prikupljanja sredstava u Njujorku, preneo je Njujork tajms. 

Komentarišući intervju Kamale Haris za Si-Bi-Es (CBS), Tramp je rekao da veruje da je veoma važno da ona prođe test kognitivne agilnosti jer su, kako je naveo, njeni postupci doveli do toga da mnogi poveruju da "nešto nije u redu sa njom".

"Takođe, ona je spora i letargična u odgovaranju čak i na najlakša pitanja. Upravo smo prošli kroz gotovo četiri godine toga, ne bi trebalo da to radimo ponovo!", naveo je Tramp, preneo je Njuzvik.

Tramp je u septembru Kamalu Haris označio kao "mentalno retardiranu, navodeći da su njeni mentalni problemi gori od onih koje ima američki predsednik Džozef Bajden.

"Širom sveta nam se smeju. Znate čemu se oni stvarno smeju? Kamali. Ne mogu da veruju da će ona biti predsednica. Ne mogu da veruju. Vi pričate o kognitivnim problemima? Ona ima veće kognitivne probleme od njega, po mom mišljenju", rekao je Tramp.

Dok je Bajden bio u kampanji za reizbor, značajan deo retorike Trampove kampanje bio je fokusiran na Bajdenove godine i lapsuse.

Međutim, nakon što je Haris zamenila Bajdena, demokrate su počele da napadaju Trampa zbog njegovih godina i drugih gafova. 

Bajden ima 81, Tramp 78, a Haris 59 godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()