Turska policija privela 50 osoba povezanih sa terorističkim napadom u Istanbulu

U napadu je ranjena i srpska državljanka Dragana Ristić

15.11.2022. 14:45
  • Podeli:
Istanbul_eksplozija_foto_Demiroren Visual Media_ABACA-1668365905900.webp Foto: Demiroren Visual Media/ABACA/ABACA

U okviru istrage o nedeljnom terorističkom napadu PKK-a u ulici Istiklal u Istanbulu, u kojem je poginulo šest i ranjena 81 osoba, uhapšeno je 50 osoba, a utvrđeno je kako je teroristkinja odgovorna za napad Ahlam Albašir planirala beg u Grčku, javlja Anadolu Agency (AA).

Uhapšeni i neki radnici tekstilne radionice

Istraga o terorističkom napadu koji se dogodio u ulici Istiklal nastavlja se pod koordinacijom dvojice zamenika glavnog tužioca i osam javnih tužilaca u Istanbulu.

U istrazi, u kojoj je dosad privedeno 50 osoba, među kojima i osumnjičena Ahlam Albašir, uhapšeni su i neki radnici tekstilne radionice u kojoj je osumnjičena neko vreme radila na kamufliranju.

U okviru istrage utvrđeno je da su osumnjičeni Amar J. i Jašir K. na dan incidenta doveli teroristkinju Ahlam Albašir i odbeglog osumnjičenog B. u Bejoglu i ostavili ih u blizini trga. Osumnjičeni Jašir K. i B. kasnije su se vratili u kvart Esenler.

Teroristkinja Ahlam Albashir, nakon što je izvela napad, pozvala je Jašira K. i tražila da je "pokupi", na što joj je Jašir K. odgovorio: "Policija je svuda, ne mogu da dođem." 

Albashir je potom taksijem došla do Esenlera.

 

Utvrđeno je da je osumnjičeni Ahmet J. odveo Ahlam Albashir iz Esenlera u svoju kuću u Kučukčekmečeu, te kako je planirao da je prokrijumčari u Grčku.

Pomagali teroristkinji

Ahmet J, koji nije uspeo da sprovede plan prebacivanja u Grčku, nije bio kod kuće u momentu kada je policija upala i tamo pronašla, a zatim i privela teroristkinju Albashir.

Navedeno je da je jedan od osumnjičenih Amar J. odveo odbeglog osumnjičenika B, koji je boravio u istoj kući s teroristkinjom Ahlam Albashir, u Edirne kako bi ga poslao u Bugarsku, a zatim se vratio u Istanbul.

Kriminalistička obrada nad 50 osumnjičenih se nastavlja, a među njima su i Amar J. i njegov brat Ahmet J. koji su među poslednjim uhapšenim u dosadašnjem delu istrage.

Podsetimo, u napadu u Istanbulu ranjena je i srpska državljanka Dragana Ristić iz Niša koja je turistički boravila u Istanbulu. Geler joj je prošao kroz rame, a operacija je uspešno obavljena.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()