U napadu na hotel u Zaporožju jedna osoba poginula, više ranjenih: Među ranjenima i deca

Slike i video koje su podelili zvaničnici pokazuju veliki krater, uništene automobile i teško oštećenu četverospratnicu s natpisom hotela.

11.08.2023. 18:14
  • Podeli:
zaporožje hotel napad x@olivyelekur-64d645683afac.webp Foto: x@olivyelekur

Ruski projektil pogodio je hotel u ukrajinskom gradu Zaporožju u četvrtak uveče, javlja Rojters. U napadu je ubijena jedna osoba, a povređeno 16, uključujući četvoro dece, rekli su ukrajinski zvaničnici.

Nacionalna policija je saopštila da je projektil Iskander pogodio grad u 19:20.

„Zaporožje. Grad svakodnevno trpi rusko granatiranje. Požar je izbio u civilnoj zgradi nakon što su je okupatori pogodili projektilom“, rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

Slike i video koje su podelili zvaničnici pokazuju veliki krater, uništene automobile i teško oštećenu četverospratnicu s natpisom hotela.

Lokalni mediji saopštili su da je oštećena zgrada hotela Reikartz u centru grada na obali reke Dnjepar.

Bio je to drugi napad na Zaporožje u dva dana. Dve mlade žene i jedan muškarac su poginuli, a još devet osoba je ranjeno u ruskom raketnom napadu u sredu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()