U potragu za Dankom se uključio javni tužilac Austrije: Policija uputila poziv, sumnja se na otmicu

Austrijska policija saopštila je ranije danas da porodica nestale devojčice pretpostavlja da se na video-snimku iz Beča nalazi upravo ona

03.04.2024. 15:41
  • Podeli:
danka ilic foto ivana ilic fb1-660408f74f9fa.webp Foto: Facebook/Ivana Ilic

Bečka policija zatražila je danas po nalogu javnog tužioca Austrije objavljivanje novih fotografija na kojima se vidi devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić.

Kako se navodi u saopštenju policije nalog je izdat jer se sumnja na otmicu deteta i istovremeno pozivaju se svi koji poznaju žene ili znaju gde se one nalaze, da se hitno jave policiji.

Austrijska policija saopštila je ranije danas da porodica nestale Danke Ilić pretpostavlja da se na video-snimku koji je nastao na tramvajskoj stanici u Beču nalazi dvogodišnja devojčica.

"Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali snimke, pretpostavili su da je vrlo verovatno da je reč o devojčici iz Srbije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je video-snimak austrijskim vlastima prosledio muškarac koji je na tramvajskoj stanici "Šotenring" naišao na malo dete u pratnji dve odrasle žene i uočio sličnost između njega i dvogodišnje Danke Ilić.

"Srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, a istragu o sumnji na otmicu deteta preuzela je bečka državna kriminalistička policija", piše u saopštenju.

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom.

Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()