U Seulu uhapšeno 20 studenata posle pokušaja da uđu u predsedničku kancelariju

Policija planira da dalje istraži incident kako bi utvrdila tačne motive

06.01.2024. 11:02
  • Podeli:
policija u seulu, južnokorejska policija, južna koreja - 30 nov 2023 - profimedia-65991df0afcdd.webp Foto: Profimedia

Policija je danas uhapsila 20 studenata povezanih sa grupom Progresivna unija korejskog univerziteta, pošto su pokušali da uđu u predsedničku kancelariju u centru Seula, izjavili su zvaničnici.

Članovi Progresivne unije korejskog univerziteta uhapšeni su na licu mesta zbog navodnog pokušaja da uđu u kompleks predsedničke kancelarije kroz njegovu zapadnu kapiju i popnu se preko njegove ograde, naveli su zvaničnici, preneo je Jonhap.

Pre pokušaja da uđu, studenti su organizovali protest ispred kompleksa, zahtevajući pokretanje specijalne istrage o prvoj dami Kim Keon Hi i sastanak sa predsedničkim zvaničnicima.

Policija planira da dalje istraži incident kako bi utvrdila tačne motive studenata. 

Predsednik Južne Koreje Jun Suk Jeol u petak je stavio veto na dva predloga opozicije o pokretanju specijalne istrage.

Jedan od predloga sadrži optužbe protiv prve dame.

Kim je optužena za umešanost u manipulisanje cenama akcija Deutsch Motors Inc, BMV dilera automobila u Južnoj Koreji, između 2009. i 2012. godine.

Ona je negirala optužbe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()