Udala se bivša premijerka Novog Zelanda, venčanje bilo otkazano zbog pandemije

Među gostima su bili i sadašnji predsednik vlade Kristofer Lukson, kao i lider opozicije Kris Hipkins

13.01.2024. 14:48
  • Podeli:
udala se džasinda ardern, klark gejford - 13 jan 2024 - foto Felicity Jean Photography via AP Tanjug-65a293dc2e018.webp Foto: Felicity Jean Photography via AP/Tanjug

Bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern udala se danas za svog dugogodišnjeg partnera Klarka Gejforda na privatnoj ceremoniji.

Ona se venčala danas pošto je otkazala ceremoniju u vreme koronavirusa 2022, preneo je Rojters.

Ardern (43) i Gejford (47) verili su se u maju 2019. i trebalo je da se venčaju početkom 2022. godine, ali je ceremonija otkazana zbog njenog pristupa pandemiji koja je podrazumevala brzo i odlučno delovanje protiv korona virusa, što je omogućilo Novom Zelandu da zadrži nisku smrtnost.

Ona je postala globalna ikona levičarske politike i obavljala funkciju premijerke od 2017. do januara prošle godine.

Ardern je jedna od samo dve žene koje su dobile bebu dok su bile na državnoj funkciji i vodila je svoju kćerku na sastanak Ujedinjenih nacija. 

Foto: Reuters

Venčanje je održano u vinariji Kregi rejndž na istočnoj obali Severnog ostrva, oko 310 kilometara severno od glavnog grada Velingtona, saopštio je njen portparol.

Zvanične fotografije pokazuju nasmejanu Ardern u beloj haljini, dok je Gejford nosio crno odelo. Oni su se venčali pred oko 50 do 75 gostiju, objavio je sajt Staf. 

Među gostima je bio i njen naslednik na mestu premijera Kristofer Lukson, kao i lider opozicije Kris Hipkins, piše "Nju Zeland herald".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()