Uhapšen srpski državljanin u Mađarskoj: Sumnjiči se da je krijumčario migrante iz Pakistana

Srpskom vozaču preti kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od 5 do 15 godina, za krivično delo trgovine ljudima

11.06.2023. 12:30
  • Podeli:
granica Mađarska shutterstock-6485a1e533a29.webp Foto: Shutterstock

Na teritoriji mesta Mošonsolnok, u blizini mađarsko-austrijske granice, policija je uhapsila srpskog državljanina koji se sumnjiči da je krijumčario migrante iz Pakistana, prenosi RTS.

Policijska patrola juče je na teritoriji mesta Mošonsolnok, u blizini mađarsko-austrijske granice, zaustavila automobil srpskih registarskih oznaka.

Osim vozača sa srpskim pasošem, u vozilu je zatečeno 14 osoba bez dokumenata koji se se izjasnili da su pakistanskog porekla.

Oni su, nakon saslušanja, u skladu sa mađarskim propisima, vraćeni do ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Srpskom vozaču preti kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od 5 do 15 godina, za krivično delo trgovine ljudima.

Tokom jučerašnjeg dana mađarska policija privela je 266 ilegalca koji nisu imali validna dokumenta za boravak u Mađarskoj. Najviše je bilo Avganistanaca, Kineza, Sirijaca, Pakistanaca i Turaka.

Protiv dve osobe mađarska policija podnela je krivične prijave zbog krijumčarenja migranata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()