Uhapšen Tramp: Uzeti otisci prstiju, čeka se izjašnjavanje o krivici

Prvi nekadašnji predsednik SAD protiv koga je podignuta federalna optužnica, optužen za protivzakonito čuvanje poverljivih dokumenta, tvrdi da je nevin

13.06.2023. 21:17
  • Podeli:
Tramp_suđenje_hpašenje_Foto Reuters-6488c03f0da2e.webp Foto: Reuters

Američke vlasti su uhapsile bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa kada je ušao u sud u Majamiju, gde se suočava sa federalnim optužbama da je protivzakonito sačuvao poverljiva dokumenta kada je napustio Belu kuću.

Tokom postupka, Trampu će biti uzeti otisci prstiju i on će se izjasniti o krivici, a sudija će doneti odluku o uslovima njegovog puštanja na slobodu, prenosi CNN.

Protiv Trampovog saradnika Volta Naute takođe je podignuta optužnica zbog opstruisanja vladinih napora da preuzme dokumenta.

Tramp, koji tvrdi da je nevin, prvi je bivši predsednik protiv kojeg je podignuta federalna optužnica.

Optužbe protiv Trampa rezultat su istrage koja je počela nakon što je bivši predsednik navodno sprečavao Nacionalni arhiv da preuzme dokumenta koja su odneta iz Bele kuće i prebačena u Mar-a-Lago.

Ovo je drugi put za dva meseca da je Tramp optužen za krivična dela. Protiv bivšeg predsednika je u Njujorku podignuta optužnica u vezi sa isplaćivanjem novca jednoj porno glumici, tokom predsedničke kampanje 2016. godine, kako bi ćutala o navodnoj aferi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()