Ukrajina: Novi ruski vazdušni udari, ukrajinske snage granatirale Belgorodsku oblast

Ukrajinska vojska je oborila četiri od šest raketa i 10 od 16 dronova lansiranih tokom napada koji je trajao oko šest sati

09.06.2023. 09:57
  • Podeli:
Vatrogasci_ruševine_rusko granatiranje_Foto Reuters-6482db14a908c.webp Foto: Reuters

Rusija je tokom noći izvela nove vazdušne udare na Ukrajinu. Najmanje jedna osoba je ubijena u kombinovanom napadu krstarećim raketama i dronovima, saopštile su ukrajinske vlasti.

Ukrajinska vojska je navela da je oborila četiri od šest raketa lansiranih tokom napada, koji je, prema saopštenju ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, trajao oko šest sati, a pritom je oboreno 10 od 16 dronova, preneo je Rojters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je jedna osoba ubijena, troje ranjeno, kao i da su četiri zgrade uništene od delova pogođenih raketa.

Policija je na Telegramu okačila fotografije vatrogasaca koji pokušavaju da rasklone olupine sa, kako deluje, stambenih objekata. Vazduhoplovstvo je, takođe, saopštilo da su dve krstareće rakete pogodile civilni objekat u centralnom ukrajinskom regionu Čerkasi u četvrtak uveče.

Regionalni guverner Ihor Taburec rekao je da je najmanje osam ljudi ranjeno u tom napadu, u kojem je pogođena auto perionica i industrijski objekat.

Troje povređenih u ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti

U ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti, u Rusiji, povređene su tri osobe, saopštio je danas gubernator Vjačeslav Gladkov.

"Tokom noći, tri osobe su povređene, jedna je odbila hospitalizaciju. Još dve osobe su u bolnici", naveo je Gladkov na Telegramu.

Protivvazdušna odbrana je dejstvovala tokom noći, oštećene su stambena zgrada i privatne kuće u Razumnom, napisao je Gladkov, kao i da Ukrajinci i dalje gađaju Šebekino i da je pričinjena šteta na stambenim objektima, preneo je TASS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()