Ukrajina od početka rata dobila 18 milijardi dolara pomoći

Među ključnim donatorima su SAD, Kanada, Velika Britanija, Japan, Francuska i Italija

12.09.2022. 16:55
  • Podeli:
Ukrajina rat anadolija.jpg Foto: Anadolija

Ukrajina je od 24. februara dobila 18 milijardi dolara pomoći od međunarodnih partnera, mada deficit u mesečnom budžetu tek treba da se potpuno nadoknadi, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo finansija.

"Ukupno koncesiono finansiranje, dobijeno od 24. februara, iznosi gotovo 18 milijardi dolara. Među ključnim donatorima su SAD, Kanada, Velika Britanija, Japan, Francuska i Italija", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo napominje da još nije u potpunosti finansiran deficit u mesečnom budžetu koji iznosi pet milijardi dolara.

Ukrajinski ministar finansija Sergij Marčenko izjavio je u maju da je deficit u budžetu Ukrajine mesečno oko pet milijardi dolara, a većina novca dolazi od stranih donatora.

Rusija je 24. februara započela napad na Ukrajinu, nakon poziva za pomoć koji su Moskvi uputile samoproglašene republike u Donbasu

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()