Ukrajina ograničava isporuke struje za industriju

Rusija od 10. oktobra izvodi masovne napade raketama i bespilotnim letelicama kamikazama po civilnoj energetskoj infrastrukturi Ukrajine

25.10.2022. 09:52
  • Podeli:
mariupolj-rusevine-reuters.jpg

Ukrajinska nacionalna energetska kompanija Ukrenergo je saopštila da je ograničila napajanje električnom energijom industrijske potrošače u celoj Ukrajini.

Da bi se stabilizovao rad energetskog sistema, Dispečerski centar Ukrenergo je bio primoran da primeni rasporede za ograničavanje potrošnje električne energije i snage za industrijske potrošače u svim regionima Ukrajine, prenosi Ukrinform.

Agencija podseća da Rusija od 10. oktobra izvodi masovne napade raketama i bespilotnim letelicama kamikazama po civilnoj energetskoj infrastrukturi Ukrajine. U tim napadima oštećeno je više od 45 energetskih objekata.

Snažna eksplozija u Melitopolju

U eksploziji automobila u blizini zgrade jedne televizijske kuće u Melitopolju, u Zaporoškoj oblasti u Ukrajini, povređeno je pet osoba - zaposleni u ZaTV i građani, prenose ruski mediji.

Član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov, saopštio je da se u Melitopolju dogodio teroristički napad i da je, prema trenutno dostupnim informacijama, eksplodirala improvizovana eksplozivna naprava, prenosi RIA Novosti.

U eksploziji su oštećeni fasada i prozori na zgradi, ali je Rogov rekao da će ZaTV nastaviti da radi.

Rusija priprema odbrambene položaje u Hersonu

Ruske snage pripremaju odbrambene položaje na levoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

U rejonu naselja Gornostajevka, inženjerijske jedinice ruskih snaga miniraju obalu, ostavljajući male prolaze za potencijalno povlačenje svojih trupa sa desne obale, prenosi Interfaks Ukrajina.

Istovremeno, nastavlja se i evakuacija lokalnog stanovništva iz Hersona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()