Ukrajina tvrdi: Ruske trupe uhvaćene 'u zamku' kod Bahmuta

Prema ruskim izveštajima, ruska vojska je odbila i zaustavila ukrajinsko napredovanje na istoku i jugu zemlje

11.07.2023. 08:49
  • Podeli:
Ukrajinska vojska_Donjeck_Foto Tanjug_AP Photo Libkos-64a5730b69e9c.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Libkos

Ukrajina je saopštila da su ukrajinske snage uhvatile "u zamku" ruske trupe u okolini Bahmuta, gde ukrajinska vojska osvaja položaje u sklopu kontraofanzive. Prema ruskim izveštajima, ruska vojska je odbila i zaustavila ukrajinsko napredovanje na istoku i jugu zemlje.

"Bahmut. Neprijatelj je uhvaćen u zamku", napisao je na Telegramu komandant kopnene vojske Ukrajine general Oleksandr Sirski.

Sirski je naveo da je Bahmut potpuno pod ukrajinskom vatrom i da se ruske snage potiskuju sa svojih položaja, preneo je Rojters.

Ukrajinski brigadni general Oleksandr Tarnavski napisao je da su ruske snage na južnom frontu izgubile oko stotinu vojnika tokom 24 sata.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je prethodno da kontraofanziva napreduje sporije nego što se očekivalo.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage odbile ukrajinske napade u tri dela Donjecke oblasti, uključujući Kliščivku, žarište sukoba poslednjih dana u blizini Bahmuta.

Ministarstvo je takođe navelo da su ruske snage osujetile ukrajinske napade na jugu, uključujući u blizini sela Rivnopil, za koje su ukrajinske snage rekle da su ga zauzele pre dve sedmice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()