Ukrajina: Vagner tvrdi da je preuzeo kontrolu nad Blahodatnom

Ukrajinci tvrde suprotno, da su odbili napad u ovoj oblasti

29.01.2023. 08:20
  • Podeli:
rat u Ukrajini Bahmut Reuters-63be885189378.webp Foto: Reuters

Ukrajinska vojska saopštila je u nedelju da su njene snage odbile napad u oblasti Blahodatne u istočnom delu Donjecke oblasti, dok je ruska privatna vojna grupa "Vagner" saopštila da je preuzela kontrolu nad selom.

"Jedinice ukrajinskih odbrambenih snaga odbile su napade okupatora u oblastima Blahodatne u Donjeckoj oblasti", naveo je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u svom dnevnom jutarnjem izveštaju, pozivajući se na borbe u subotu.

Dodaje se da su njene snage odbile ruske napade u oblastima 13 drugih naselja u Donjeckoj oblasti.

Grupa "Vagner", koju su Sjedinjene Američke Države proglasile međunarodnom kriminalnom organizacijom, rekla je u subotu u aplikaciji za razmenu poruka Telegram da su njene jedinice preuzele kontrolu nad Blahodatnom.

Rojters nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri izveštaje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()