Ukrajinci sve teže brane Bahmut: Vagnerovci napreduju, stotine mrtvih na obe strane

Završna bitka za Bahmut je u toku

12.03.2023. 13:48
  • Podeli:
bahmut reuters (3)-640db46dcc56e.webp Foto: Reuters

Bahmut je na udaru žestokih borbi, a pripadnici Vagnerove grupe zauzimaju pozicije u industrijskoj zoni tog grada u Donjecku i pripremaju teren za dalje napredovanje, izjavio je Andrej Maročko iz Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) .

Maročko je rekao ranije da ukrajinska komanda pokušava da spreči potpuno opkoljavanje Bahmuta i da tamo prebacuje nove jedinice, povećavajući broj trupe severozapadno i jugozapadno od grada.

Na području Krasnog Limana u Donjecku ukrajinske snage prelaze u odbranu, nastojeći da učvrste položaje i da obezbede zauzete teritorije, rekao je za Sputnjik Maročko.

Prema njegovim rečima, utvrđenja se prave u selima Terni, Zarečno i Jampol.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da je nedostatak municije najveći problem Ukrajine u njenom pokušaju da uzvrati ruskim snagama. 

Kuleba je rekao da je dobio uveravanja nemačkih proizvođača oružja da su spremni za isporuku, ali da čekaju da vlada potpiše ugovore, objavio je "Bild", a preneo je "Kijev independent".

Ruske trupe raketirale su grad Očakov u Mikolajevkoj oblasti, objavio je na Telegramu načelnik policije te oblasti Sergej Šajhetsu, koji je dodao da se usled napada zapalilo nekoliko automobila.

Ukrajinska vojska, pod čijom kontrolom je zapadni deo grada Bahmuta - uništila je mostove preko reke Bahmutke, i koja je sada prva linija fronta. Blato otežava kretanje oklopnih vozila. Novi ukrajinski položaji oko Bahmuta su 10 kilometara od grada u mestu Časiv Jara, iz koga beže stanovnici.

Stotine ljudi poginule su u Bahmutu tokom jučerašnjeg dana, tvrde obe strane, i Rusija i Ukrajina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()