Ukrajinski dronovi napali Belgorodsku oblast: Osmoro mrtvih i 45 ranjenih samo u poslednja 24 časa

Napadnute su gradske četvrti Belgorodski, Boriovski i Šebekinski

07.05.2024. 15:54
  • Podeli:
Belgorod_Rusija_foto_X-65f5dfc26fb81.webp Foto: X

Ukrajinske oružane snage upotrebile su 37 dronova u napadima na naselja u ruskoj Belgorodskoj oblasti u poslednja 24 časa, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov.

Prema njegovim rečima, u napadima u gradskim četvrima Belgorodski, Borisovski i Šebekinski u protekla 24 časa poginulo je osam, a povređeno je 45 osoba.

U kvartu Belgorodski oštećeno je preko 40 zgrada, a jedna osmogodišnja devojčica povređena je od gelera u naselju Nikolskoje.

Pripadnik teritorijalne odbrane Belgoroda povređen je u naselju Ščetinovka. On je zadobio povredu noge od gelera.

Takođe, predgrađe grada Šebekino pogodila su dva "FPV" drona i tom prilikom ranjena je jedna žena, javlja TASS.

"FPV" dronovi uglavnom se koriste za napade na grupisanu neprijateljsku živu silu, a u izuzetnim situacijama može da se upotrebi za udar po oklopnim vozilima.

"FPV" dron spada u kategoriju civilnih, tačnije komercijalnih letelica koje daju mogućnost pogleda iz prvog lica kao u kompjuterskim igricama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()